+

Μελέτες δείχνουν ότι οι δύο κυριότεροι λόγοι που οδηγούν έναν επισκέπτη στην επιλογή μιας τουριστικής μονάδας έναντι κάποιας άλλης, είναι οι κριτικές και οι φωτογραφίες. 

Παρόλο που όλοι οι λόγοι που θα δοθούν παρακάτω, είναι οικείοι και απόλυτα κατανοητοί στους ιδιοκτήτες, η στάση τους απέναντι σε μια καλή φωτογράφιση αλλάζει όταν (κυρίως) έρχονται αντιμέτωποι με το κόστος.

Έχοντας περάσει πολύ καιρό υπολογίζοντας τα έξοδα της ανακαίνισης ή της πλήρης αναστήλωσης του ακινήτου, οι ιδιοκτήτες αρχίζουν να εστιάζουν στα έσοδα που θα προσφέρει η επένδυση τους.Η σκέψη είναι απολύτως φυσιολογική, αφού αρχίζουν να φτάνουν στο τέλος και βλέπουν πλέον το όραμα τους να παίρνει μορφή.

Υπάρχουν κάποια έξοδα τα οποία επειδή στην σειρά πραγμάτωσης δεν βρίσκονται πρώτα, τότε ο ιδιοκτήτης αυτόματα τα κατατάσσει στα ‘δευτερεύον’ όχι απλά σαν έξοδα αλλά και ως δευτερεύουσες προτεραιότητες. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει δοθεί η δέουσα σημασία, δεν έχει γίνει η κατάλληλη έρευνα αγοράς αλλά ούτε και ποιότητας. Δεδομένου ότι το στοιχείο μας είναι η φωτογράφιση του ακινήτου, το παραπάνω έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι όλες οι φωτογραφίες θα φέρουν το ίδιο αισθητικό υλικό και θα είναι το ίδιο σε επίπεδα ποιότητας επειδή το προϊόν είναι ένα και δεν αλλάζει. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε ότι η φωτογράφιση είναι ένα σημαντικό κομμάτι του ξενοδοχειακού marketing και χρειάζεται να ερευνήσουμε περισσότερο για την καλύτερη επιλογή ενός φωτογράφου.

Αν κάποιος έχει μελετήσει καλά και έχει συμβουλευτεί τους κατάλληλους ανθρώπους τότε σίγουρα γνωρίζει ότι μέχρι και η τελευταία πινελιά είναι σημαντική και χρειάζεται να δοθεί η κατάλληλη φροντίδα. Ο ενθουσιασμός που βιώνουν οι ιδιοκτήτες για την στιγμή που θα υποδεχτούν τους πρώτους επισκέπτες είναι μεγάλος και νιώθουν πως όλοι έχουν ήδη λατρέψει τον χώρο. Ξεχνάνε όμως πως πρώτα κάποιος πρέπει να επιλέξει την τουριστική τους μονάδα, μέσα σε μία ανταγωνιστική αγορά.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο ψηφιακός κόσμος ο οποίος ζούμε, εξελίσσεται, γίνεται συνεχώς πιο ανταγωνιστικός και μία απλή φωτογράφιση δεν θεωρείται πλέον αρκετή για την ανάδειξη μιας τουριστικής μονάδας. Το ακίνητο πρέπει να αναδειχθεί τονίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και παραμένοντας δελεαστικό στους ενδιαφερόμενους. Επίσης, είναι σημαντικό να μπορεί να αποδοθεί η ατμόσφαιρα και το συναίσθημα που θα βιώσουν οι δυνητικοί επισκέπτες. Μετά από την Covid εποχή, οι επισκέπτες αναζητούν ένα σπίτι μακρυά από το σπίτι τους κι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος.

Ακόμα, ιδιαίτερα σημαντική είναι η γενικότερη ψηφιακή εικόνα τόσο στην δική σας ιστοσελίδα όσο και στα κανάλια πωλήσεων (AirBnb, Booking.. κλπ). Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ομοιόμορφο, καθαρό και να εκπέμπει εμπιστοσύνη. Οι επισκέπτες αναζητούν και επιλέγουν μία εικόνα κατανοητή στο σύνολο της αλλά και ταυτόχρονα τόσο ζωντανή ώστε να μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους μέσα στο δικό σας δημιούργημα. Αυτό προέρχεται κυρίως μέσα από τις φωτογραφίες.

Τι καλύτερο λοιπόν από από μία επένδυση στη φωτογράφιση;

Μία φωτογράφιση με σύγχρονο στυλ, που ο φωτισμός της είναι φυσικός, αναδεικνύει την όμορφη διακόσμηση, είναι σε αρμονία με το concept και απεικονίζει στιγμές (όπως μία βουτιά στην πισίνα ή ένα όμορφα στρωμένο τραπέζι με πλούσιο πρωινό) είναι επένδυση ζωτικής σημασίας.

Η φωτογράφιση δεν είναι ο μόνος τρόπος να αναδείξετε ψηφιακά την τουριστική σας μονάδα. Ένα βίντεο που περιλαμβάνει την περιήγηση στους χώρους της (εσωτερικούς & εξωτερικούς) όπως και λήψεις μέσω drone είναι πολύ ελκυστικό στους δυνητικούς επισκέπτες. Τέλος, την είσοδο τους έχουν ξεκινήσει να κάνουν και τα virtual tours που δίνουν την ευκαιρία, άνα πάσα ώρα και στιγμή, σε ανθρώπους απ’όλο τον κόσμο, για μια σχεδόν ζωντανή περιήγηση στο ακίνητο σας. Έτσι, τους χαρίζεται η ευκαιρία να ξεκινήσουν την εμπειρία τους μέσα από το δικό τους σπίτι και της οθόνης του υπολογιστή τους, αρκετό καιρό πριν την φυσική τους άφιξη.

Μην ξεχνάτε ότι η φωτογράφιση 1. μένει περισσότερο στον χρόνο μόνο όταν ανταποκρίνεται στους στόχους της τουριστικής σας μονάδας και 2.  είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι των πωλήσεων σας!